Erwin NieboerRockdrummer
 


Muziek door de jaren heen..........

Erwin met fretloze Aria Pro Special bas


Al zo lang als ik mij kan herinneren ben ik al gefascineerd door muziek. Als klein jongetje werd natuurlijk
de muziek die je ouders prefereerden opgedrongen. Mijn ouders draaiden vaak platen van duitse bands/zangers en nederlandse artiesten (BZN, Rob de Nijs etc.). De dag dat ik zelf een cassetterecorder kreeg kon de zoektocht naar nieuwe muziekstijlen beginnen. Al snel had ik mijn draai gevonden in de popmuziek en zocht mijn favoriete artiesten aldaar. Mijn eerste eigen muziek keuzes waren Duran Duran en U2, ook luisterde ik natuurlijk naar andere artiesten die toentertijd in de hitlijsten stonden maar van deze 2 bands begon ik singles, elpees, en cassettes te verzamelen.
In de mid jaren 80 maakte hiphop zijn opkomst en acts zoals de beastie boys en Run DMC, hadden dikke vette hits (Fight for your rights, No sleep til Brooklyn, Walk this way) Langzaam stapte ik over op hiphop en verzamelde elpees van o.a Big Daddy Kane, Original Concept, Beastie Boys, Derek B, Doug E Fresh, King Tee etc. etc.Ik werd door een kameraad van mij geattendeerd op een nummer van Anthrax "I'm the man" een rap nummer ondersteund door vette gitaar en drums. Ik vond dit echt een brilliant nummer, en zo begon ik meer van Anthrax te beluisteren en rolde zo langzaam de metal wereld in. Ik ging me steeds meer verdiepen in metal en was al snel mijn hiphop verleden vergeten ik ontdekte bands als: Slayer, Gangreen, Yngwie Malmsteen, Ozzy Osbourne en Alice Cooper. Voor de laatst genoemde artiest had ik de meeste bewondering, een artiest die muziek en theater in 1 concept bracht. We waren toentertijd flink verslingerd aan horror films, en Alice Cooper sloot naadloos aan bij deze verslaving.
Ook begon ik concerten te bezoeken, mijn allereerste concert die ik in dit genre bezocht was Aerosmith/The Cult in 1989, daarna had ik de smaak te pakken en volgden er nog concerten van: Judas Priest, Annihilator, Pantera, Skid Row, L.A Guns, Guns n'roses, Slayer, Mindfunk, Metallica, Megadeth, Faith no More, Napalm Death, Alice Cooper, King Diamond, Mercyful Fate, Danzig, Marilyn Manson, Ozzy Osbourne, Red hot chili peppers etc.. Ook ontdekte ik later de festivals (toentertijd had je alleen de aardschok dag en Dynamo) Ik werd een vaste bezoeker van Dynamo, en later volgden festivals zoals: Wâldrock, Fields of Rock, Wacken en graspop.

Muziek maken...............

Erwin met Soundgear bas

 Zoals elders vernoemd ergens op de site ben ik begonnen met bas spelen, mijn eerste basgitaar die ik kocht was een tweede hands waarvan het merk mij altijd onbekend is gebleven. Waarschijnlijk was het een goedkoop B-merk maar ja.... je moet ergens op beginnen. Na een tijdje gespeeld te hebben op dat ding had ik besloten dat dit instrument wel iets voor mij was en ik had wat geld bij elkaar gesprokkeld om mijn eerste nieuwe basgitaar aan te schaffen. Mijn droom was toen om een Ibanez Soundgear te hebben, maar een B.C. Rich warlock bas was ook wel favoriet bij mij.

Ik besloot mede om de prijs om een metallic rooie B.C. Rich warlock te kopen, een poosje daarna kreeg ik een fretloze bas aangeboden van een kameraad, ik besloot deze te kopen en heb vervolgens een kleine tien jaar nergens anders op gespeeld. Later toen ik in coverbandjes ging spelen was ik een beetje uitgekeken op de fretloze bas dus ging ik op zoek naar een nieuwe, het werd uiteindelijk toch nog een Ibanez Soundgear en dit was tevens de laatse basgitaar die ik heb gekocht, later heb ik mijn B.C Rich bas en fretloze bas verkocht en dit geld weer gestoken in drumstellen en andere benodigheden.


Gitaar spelen.............

Erwin met 25th anniversary The Bich's Back B.C. Rich

Ik begon met de basgitaar al eigen composities te maken, en ondersteunde die met drums uit een klein Casio keyboard. In een latere periode toen de studio interesse iets meer uit de hand liep, besloot ik om alle midi instrumenten om te zetten in "akoestisch".
Ik kocht een Ibanez gitaar over van een kameraad, en begon akkoorden te leren. Zodoende leerde ik mijzelf langzamerhand een beetje te redden op elektrische gitaar. Mijn nummers kwamen nu veel meer tot hun recht en ik begon er steeds meer plezier in te krijgen. Ik leerde met name gitaar spelen door veel tabs te downloaden en deze uit te zoeken. Ik had natuurlijk al een basis kennis van de hals opgedaan als bassist en hoefde alleen de akkoorden te leren.


Later kocht ik een splinternieuwe Ibanez gitaar erbij, omdat ik niet echt tevreden was over het geluid van mijn eerste Ibanez gitaar. Deze miste namelijk 2 elementen en had alleen nog maar 1 humbucker over. Daarna kocht ik er een B.C. Rich bij, ik blijf toch altijd een beetje een zwak voor dit merk te houden en vandaar dat ik mijzelf een "25TH anniversary Bich" heb aangeschaft.

Alex Nelson

Alex Nelson met Lizzy Borden

Al jaren wilde ik graag een Jackson gitaar, en uiteindelijk heb ik er een gekocht. Het is een Jackson Kelly KE3 geworden, ik heb deze gitaar gekozen natuurlijk om zijn vorm, en omdat het Alex Nelson zijn favoriete gitaar was. Alex Nelson was gitarist bij de Amerikaanse metalformatie Lizzy Borden, helaas is hij overleden in mei 2004, de wereld verloor hierdoor een geweldige gitarist. Alex is 41 jaar geworden. De jackson kelly is uitgerust met 2 Seymour Duncan humbuckers en JT580 LP Double Locking 2-Point Tremolo (Licensed Floyd Rose). De gitaar werd gemaakt voor Heaven gitarist Brad Kelly en is eigenlijk afgekeken van de Gibson Explorer. In ieder geval is het een geweldige metal gitaar met een superzware sound.
Jarenlang heb ik de gitaren alleen gebruikt voor eigen materiaal op te nemen. Ook hebben de gitaren jarenlang in een hoekje gestaan en enorm veel stof gevangen. Op een dag kwam het zo uit dat mijn vrouw samen met een bassiste over waren gebleven van hun voormalige formatie Girls Ink. Ze besloten om nieuwe muzikanten te zoeken en ik bood mijzelf aan als slaggitarist. Zodoende kwamen de gitaren weer goed van pas. Het beviel zo goed dat ik er nog 4 Jacksons bij heb gekocht en inmiddels eigenaar ben van 5 Jacksons, 1 B.C Rich en 2 Ibanez gitaren. Ook kreeg ik nog een 12 snarige Hagstrom gitaar van een vriend van mij die deze al een tijdje op zolder had staan.
Jackson 5

Mijn Jackson 5